In de wijk Paddepoel In Groningen realiseren wij de woontorens Atlas en House of Groningen. De woontorens omvatten in totaal 383 sociale huur- en vrije sectorwoningen.

PlaatsGroningen
OpdrachtgeverNijestee, MWPO
Periode2019 - heden
Omvang224 woonstudio's en 159 appartementen

Voor de realisatie van House of Groningen heeft Plegt-Vos een turnkey-overeenkomst gesloten met belegger Curlew. Voor Atlas is een ontwikkel- en realisatieovereenkomst gesloten met woningcorporatie Nijestee. Woningcorporatie Nijestee heeft samen met MWPO het totale plan ontwikkeld naar het ontwerp van Architectenbureau AAS uit Groningen.

Atlas voor jongeren tussen 18 en 27 jaar

Woontoren Atlas van Nijestee krijgt 17 verdiepingen en wordt circa 55 meter hoog. In de toren komen in totaal 224 semi-zelfstandige wooneenheden voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Elke wooneenheid/slaapkamer krijgt een eigen badkamer en pantry. Per zeven kamers delen de bewoners een keuken, woonkamer en balkon. Alle woningen zijn bestemd voor de sociale huur. 

House of Groningen voor young professionals

Woontoren House of Groningen van Curlew krijgt 23 verdiepingen en wordt circa 70 meter hoog. In de toren komen 131 sociale huurwoningen (tweekamerappartementen) en 28 vrije sector woningen (driekamerappartementen). De appartementen in House of Groningen worden verhuurd aan ‘young professionals’, jongeren die aan het begin van hun wooncarrière staan.

Topplek met rondom voorzieningen

Beide woontorens worden gebouwd op de locatie van het ‘oude’ GAK-kantoor, tussen de Dierenriemstraat en de Zonnelaan. De locatie van de twee gebouwen is ideaal. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, mensen kunnen boodschappen doen in het naastgelegen winkelcentrum en sporten in één van vele voorzieningen in de buurt of lekker ontspannen in het Noorderplantsoen.

Gasloos WarmteStad

Beide woontorens worden gebouwd zonder gasaansluiting en aangesloten op het netwerk van WarmteStad voor de verwarming en warm water.

Meer weten?
Jordan Lingsma
Commercieel Directeur
+31623923418