In oktober 2018 zijn we gestart met de bouw van een uiterst duurzaam studentencomplex met 139 studio’s in het Havenkwartier in Deventer. De studentenstudio's zijn november 2019 opgeleverd. De bewoners maken gebruik van duurzame energie en wonen zonder gebruik van gas.

PlaatsDeventer
OpdrachtgeverDUWO
Periode2018 - 2019
Omvang139 studentenstudio's

't Kwartier

Het zes woonlagen tellende complex bevat 132 zelfstandige studio’s van 24m2, twee studettes van 19m2, vijf tweekamerappartementen van 40m2, een common room, een wasserette en een inpandige fietsenstalling. De locatie, het Havenkwartier, is voor studenten een leuke plek om te wonen. Het gaat om een 100 jaar oud voormalig binnenhavengebied (vlakbij Saxion Hogeschool), waar al geruime tijd een herontwikkeling aan de gang is. In de oude havengebouwen zitten onder meer creatieve ondernemers en een goedlopende foodcourt en in het hele gebied is veel te doen op het gebied van kunst, cultuur en horeca.

Duurzaam studentencomplex

Het studentencomplex is alvast voorbereid op de aanstaande energietransitie in Nederland waarbij het gebruik van gas wordt ingeruild voor duurzame energie. Zo krijgt de studentenflat een dak met zonnepanelen. De huurders gaan koken op duurzame stroom en ook aan de verwarming van de binnenruimten en het tapwater komt geen gas meer te pas. Kamers en gangen worden verwarmd en gekoeld met zogenoemde ‘betonkernactivering’, een speciale vloerverwarming waarbij water met lage temperatuur door leidingen in de betonnen vloeren wordt gepompt. De warmte zelf wordt opgewekt met elektrische warmtepompen. Ook het tapwater wordt opgewekt door warmtepompen en opgeslagen in boilers op de verdiepingen. Voor de verlichting wordt energiezuinige ledverlichting toegepast. Dankzij al deze duurzame voorzieningen is de nieuwe studentenflat nagenoeg CO2-neutraal en bij oplevering in het bezit van energie-index A.


Meer weten?
Jauke Klein
Commercieel Directeur
+31657959085