In 2020 starten we met het realiseren van 416 huurappartementen in Utrecht. Heycop gaat bestaan uit 13 gebouwen, elk met hun eigen bijzonderheden.

PlaatsUtrecht
OpdrachtgeverPlegt-Vos
Periode2020 - heden
Omvang416 appartementen

Herontwikkeling terrein Intertaste

Op het terrein van soepfabriek Intertaste aan de rand van Parkhaven heeft KOW samen met Plegt-Vos nieuwe woningbouwplannen uitgewerkt. De gemeente heeft een zogenoemde bouwenvelop opgesteld. Hierin staan de randvoorwaarden voor de herontwikkeling van het terrein. Op de plek van de fabriek gaan wij straks 416 duurzame huurappartementen realiseren. Heycop omvat 83 sociale huurwoningen en 333 markt huurwoningen. De totale oppervlakte van Heycop wordt 26.950 m2. Deze appartementen komen in het centrum van Utrecht, op loopafstand van het station.

Duurzaam en een groene wijk

Heycop gaat bijdragen aan een gezonde en duurzame ontwikkeling. Zo komt er onder andere een groen dek op de parkeervoorziening. Deze parkeervoorziening omvat 412 parkeerplaatsen. Het groene dek wordt gedeeltelijk openbaar, waardoor er aantrekkelijke voetgangersverbindingen ontstaan. Daarnaast worden de gebouwen niet aangesloten op aardgas. Er wordt een nieuwe brede laan met bomen aangelegd in het verlengde van het Heycopplein. Dit gaat bijdragen aan de versterking van het Ringpark. Ook krijgen kinderen de gelegenheid om te spelen en kunnen mensen wandelen of bijvoorbeeld sporten in de mooie, groene wijk.

Meer weten?
Kitty Gort
Manager Integrale Projecten
+31612960442