Op het Leemansplein in Den Haag realiseerden wij 481 woningen voor studenten. De studenten die op de 22e verdieping van de studententoren wonen, kijken vanaf een hoogte van 71 meter uit over de stad.

PlaatsDen Haag
OpdrachtgeverDUWO
Periode2017 - 2019
Omvang481 studentenwoningen

Plan Vijverhof

De woontoren met de 481 studentenwoningen van DUWO vormt samen met twee andere woongebouwen met circa 120 startersappartementen het plan Vijverhof in Den Haag. Het stuk grond waarop is gebouwd, werd onlangs door de gemeente overgedragen aan DUWO. Het plan Vijverhof is één van de grotere projecten die door Ten Brinke Slot Projectontwikkeling en Plegt-Vos zijn ontwikkeld in het voormalig industriegebied Laakhavens in Den Haag. Het gebied kreeg hiermee opnieuw een flinke kwaliteitsverbetering. Die begon al in de jaren 90 toen hier een transformatie naar werken, onderwijs en winkelen werd ingezet. Met name door de komst van de Haagse Hogeschool ontstond behoefte aan studenten- en jongerenhuisvesting, waardoor wonen een belangrijke functie in de wijk kreeg.

Betaalbaar wonen op de campus

De studio's van 21 m2 hebben een eigen keuken en badkamer met douche en toilet. De woningen zijn goed betaalbaar voor studenten. Bewoners hebben beschikking over een gemeenschappelijke ruimte, een grote wasserette, een afgesloten fietsenstalling en drie liften. Met stadsverwarming en zonnepanelen op het dak is het complex voorbereid op de toekomst. Het is hier ideaal wonen: de toren staat op de campus van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan College. Openbaar vervoer (station Hollands Spoor, tram en bus) en andere voorzieningen (bijvoorbeeld Grand Café Siezo in de achtertuin) zijn op een steenworp afstand.

Video Leemanstoren

Tim van Schaik is Hoofduitvoerder bij Plegt-Vos. In de volgende video neemt hij je mee naar de twintigste verdieping van de Leemanstoren in Den Haag. Zoals je zo ziet zijn we druk bezig met de tunnelbekisting. Vanaf begin 2019 wonen hier 481 studenten.

Meer weten?
Kitty Gort
Manager Integrale Projecten
+31612960442