Aan het Fazantplein in Enschede realiseren wij in opdracht van De Woonplaats 76 appartementen en 9 grondgebonden woningen.

PlaatsEnschede
OpdrachtgeverWoningcorporatie De Woonplaats
Periode2019 - heden
Omvang76 appartementen en 9 woningen

Wonen rondom het Fazantplein

Wij realiseren de 76 appartementen en de 9 woningen rondom het Fazantplein. De oude bebouwing rondom het Fazantplein is door De Woonplaats gesloopt en dat heeft plaatst gemaakt voor 85 nieuwe woningen en appartementen. Alle woningen en appartementen worden via De Woonplaats verhuurd in de sociale huur.

76 appartementen verdeeld over drie complexen

De 76 appartementen zijn verdeeld over drie complexen. Aan de kant van de Hulsmaatstraat komt één appartementencomplex met 23 appartementen. Alle appartementen hebben een woongedeelte dat bestaat uit een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, een badkamer, separaat toilet en een bergkast. Vanuit de woonkamer is de buitenruimte bereikbaar. De woningen op de begane grond liggen aan de voorzijde, waardoor bewoners wonen aan het plein. De appartementen op de verdiepingen erboven beschikken over een balkon of een dakterras, waar de toekomstige bewoners kunnen genieten van het mooie uitzicht. De inpandige bergingen liggen aan de achterkant. Achter het complex komt een parkeerplaats. Aan de andere kant van het plein komen twee appartementencomplexen, één met 26 en één met 27 appartementen. Dee complexen zijn grotendeels vergelijkbaar. De entrees van de panden liggen bij de doorgang naar de parkeerplaats en het hofje met de 9 grondgebonden woningen.

Het hofje met 9 grondgebonden woningen

De 9 grondgebonden woningen zijn verdeeld over drie blokken van 3 woningen die door een tuinmuur met elkaar verbonden zijn. Via een poort in de tuinmuur bereiken de bewoners de parkeerplaats. In het midden van het hofje ontstaat een groen gebied met een wadi. De woningen hebben op de begane grond een woongedeelte met open keuken, bergkast, hal met toilet en een trap naar de bovenverdieping. Op de eerste verdieping komen drie slaapkamers en een badkamer. De zolderverdieping is met een vaste trap bereikbaar. Hier komen de wasmachine- en wasdroger aansluiting en de technische installaties. De woningen hebben een buitenberging en een tuin met een terras, waar de toekomstige bewoners kunnen genieten van een lekker drankje tijdens het mooie weer.

Duurzaam en bijna energieneutraal!

Wij hebben de woningen en appartementen duurzaam ontworpen. De woningen en appartementen zijn bijna energieneutraal. De gevel en daken zijn goed geïsoleerd en daarbbij hebben wij triple-beglazing toegepast. De appartementen en woningen zijn gasloos en wij sluiten ze aan op het net van de stadsverwarming in Enschede. Ook plaatsen wij op de daken voor de energieopwekking PV-panelen.

Meer weten?
Dita List
Projectmanager
+31622602802