In Wageningen hebben wij 312 studentenwoningen gerealiseerd in opdracht van Stichting Idealis. De studentenwoningen liggen op fietsafstand van de populaire universiteit in Wageningen.

PlaatsWageningen
OpdrachtgeverStichting Idealis
Periode2018 - 2019
Omvang312 modulaire studentenwoningen

Lees ook het artikel in Vastgoedjournaal over flexwonen en dit project.

Eigen identiteit

Het complex bestaat uit vier verdiepingen en heeft een grote binnentuin. Door elke woning aan de buitenkant een eigen gevel te geven, bestaande uit grote aluminium en houten cassettes, krijgt het gebouw een echt eigen identiteit.

Zelfstandige woningen

Alle kamers zijn voorzien van meubilair, zoals een bed met matras, een bureau met stoel en een kledingkast. Ook heeft iedere unit, van ongeveer 21 m2, een eigen keukenblokje en een badkamer met wc en douche van circa 2 m2.

Complete voorzieningen

Het complex is all-electric met warmte én koeling in de kamers. Op het dak liggen 568 zonnepanelen en de kamers zijn geluidsdicht. Het complex heeft een aantal gedeelde voorzieningen, zoals een centrale wasruimte met wasmachines en drogers en een ontmoetingsruimte. Behalve voorzieningen in het gebouw, is er ook voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen gerealiseerd.

Betaalbaar

Idealis vraagt ongeveer €400 kale huur per kamer. De studenten hebben recht op huurtoeslag waardoor ze meestal goedkoper en comfortabeler wonen dan op een zolderkamer in een studentenhuis.

Hergebruik

Het complex mag 10 jaar op deze locatie blijven staan, daarna worden de woningen weer weggehaald en kunnen ze eventueel elders geplaatst worden om zo op een andere plek weer een tijdelijke oplossing te bieden aan de studentenwoningnood.

Meer weten?
Jauke Klein
Commercieel Directeur
+31657959085