Aan het Boterdiep in Groningen kan niemand om The Student Hotel heen: een omvangrijk gebouw van ongeveer 14.000 m² met 365 kamers, een espressobar, restaurant, studie- en vergaderruimtes, fitnesszaal, wasserette, ondergrondse fietsenstalling en een openbare binnentuin.

PlaatsGroningen
OpdrachtgeverThe Student Hotel
Periode2016
Omvang365 kamers

Groningen de universiteitsstad 

Wat is een universiteitsstad zonder The Student Hotel? Het reflecteert de jonge en bruisende sfeer van het studentenleven. De inrichting is een combinatie van design en comfort, wat in Groningen niet veel voorkomt. Kenmerkend voor dit concept treed je binnen in een eigenzinnige, prettig aanvoelende en warme omgeving waar je graag wil verblijven. The Student Hotel is de mix van huis en hotel. Met 365 kamers, een eigen gym, bibliotheek, binnentuin, game area, lounges, workshopruimten, werk- en studieplekken en een bar-restaurant biedt het alles wat je als student nodig hebt. Plegt-Vos realiseerde het ontwerp van AAS Architecten in precies een jaar.

De realisatie van The Student Hotel

Om een groot gebouw als dit in precies één jaar te kunnen realiseren, is een zeer zorgvuldige planning noodzakelijk. Alles wat op de bouw gebeurt, is eerst meerdere malen besproken. Plegt-Vos zorgde ervoor dat midden december 2015 het hoogste punt bereikt was en de onderste vier verdiepingen waren toen ook meteen wind- en waterdicht. We hadden namelijk de aluminium kozijnen inclusief ruiten al meteen in onze fabriek in de hsb-elementen laten zetten. Zo wisten we zeker dat we in alle weersomstandigheden altijd met een groot deel van de afbouw aan de gang konden.

In feite werkte men in de ruwbouw omhoog met een cyclus van één verdieping per veertien dagen en zelfs tien dagen voor de hoogste etages met minder oppervlakte. Slimmigheid was om vóór er weer een vloer werd gelegd, de metalstud-binnenwanden, kozijnen en dergelijken voor de betreffende etage vast naar binnen te hijsen. Zo kon het gewoon meteen worden opgebouwd.

Dankzij de slimme aanpak konden we in hetzelfde tempo de afbouw doen: twee weken voor een verdieping, inclusief de inrichting, dus met bedden, sanitair, bureau, televisie, etc. Want ook dat viel onder de verantwoordelijkheid van Plegt-Vos. The Student Hotel hoefde echt alleen de sleutels op te halen en ze konden meteen beginnen.

“Zonder het hotel waren we nooit zo close geweest”

Een plek creëren waar vriendschappen ontstaan. Kan het nog mooier? In 2016 leverden wij The Student Hotel in Groningen op. Inmiddels is het er een komen en gaan van internationale bewoners. Diana, Bruno en Aida checkten afgelopen september op verschillende dagen in als vreemden. Zes maanden later kunnen ze zich geen wereld zonder elkaar meer voorstellen.

Afbeelding

“Een fijn nieuw stukje Groningen”

Elke dag kookt, poetst en organiseert The Student Hotel in Groningen van alles en nog wat voor 700 gasten uit meer dan 20 verschillende landen. Het hotel bruist, net als de buurt eromheen. Het is lastig voor te stellen dat mensen vroeger niet graag rondliepen op deze plek...

Afbeelding

“Wij krijgen energie van deze plek”

Klaas en Jaap zijn geboren en getogen Groningers. En al 20 jaar beste vrienden. Twee jaar geleden wandelde Klaas tijdens de Dag van de Architectuur het pas opgeleverde The Student Hotel binnen. Hij was zo onder de indruk van het gebouw dat hij hier nu iedere week met Jaap een koffietje doet.

Afbeelding
Meer weten?
Jordan Lingsma
Commercieel Directeur
+31623923418